Volkstuinen in Bredene en Oostende

info@tuinhier-akkerwinde.be
0486 72 58 21
spade

Ecologisch tuinieren

Eco-tuinieren is het beoefenen van duurzaam tuinieren, geïnspireerd door de natuur. Het betekent het rekening houden met de interacties die plaatsvinden tussen de verschillende levende elementen van de tuin: de grond, planten, water … terwijl het de aanwezigheid van levende elementen aanmoedigt die we nuttig achten.

Een ecologisch tuin met aandacht voor de natuur zijn trouwens ontzettend belangrijk, want de oppervlakte van alle tuinen samen is groter dan die van natuurreservaten.

In maart 2023 komt Ivan Martens drie avonden lang uitleg geven rond ecologisch tuinieren. Een lessenreeks waar je zowel als beginner maar ook als doorgewinterde tuinierder veel van kan opsteken. Drie dinsdagen: 12 maart, 19 maart en 26 maart. De lessen gaan door in het ontmoetingscentrum ‘t Viooltje in Oostende en starten telkens om 19u30. Het einde is voorzien voor 22u.

Ben lid van Velt of Tuinhier, dan betaal je slechts 7,50 euro voor de volledige reeks, ben je geen lid dan betaal je 15 euro.

Inschrijven kan tot begin maart.