Volkstuinen in Bredene en Oostende

info@tuinhier-akkerwinde.be
0486 72 58 21

Tuinhier-Akkerwinde

 

Met 75 percelen in Bredene, 28 percelen op de Vuurtorenwijk, 39 tuintjes in de Gouwelozestraat en 74 percelen op Stene beheren we 216 volkstuinen aan de Middenkust.  Met de uitbreiding in Bredene, met hun Eco-tuin langs de Sluisvlietlaan, drong een naamwijziging zich op.

We kozen voor de oorspronkelijke naam van de tuinvereniging, namelijk De Akkerwinde. We blijven verder werken onder de koepel van Tuinhier en worden zo Tuinhier-Akkerwinde.

Tuinhier-Akkerwinde heeft naast de 216 gebruikers ook nog 2 ere-leden en een 30-tal leden.

Tuinhier-Akkerwinde heeft een beheersovereenkomst met stad Oostende en Bredene om de 4 volkstuinparken te beheren. We staan in voor de toewijzing van de percelen en kijken toe op het gebruik ervan.
We zijn de schakel tussen de gebruikers en de stadsbesturen.

We organiseren jaarlijks een mooiste volkstuin wedstrijd, een drink op de verschillende volkstuinparken en een nieuwjaarsdrink. Naargelang het aanbod proberen we jaarlijks een opleiding aan te bieden en een uitstap te doen. Sinds enige tijd doen we ook een groepsaankoop witloof-wortelen en kijken we wat mogelijk is om dit uit te breiden naar andere groentensoorten.